Skift til computerhjemmeside

Fluebekæmpelse – Begynd i god tid!

Fly Control

Problemer med fluer er noget, som alle landmænd kender til. De er ikke kun en plage for mennesker, for de påvirker også gårdens omsætning ved at sprede sygdomme og stresse dyrene. Og derfor er god fluebekæmpelse ekstremt vigtigt. MS Schippers er specialister i bekæmpelse af fluer, staldfluer og krybende insekter i besætningen. Se en hurtig oversigt over vores udvalg af bekæmpelsesprodukter eller kontakt os for professionel rådgivning!

Facts om fluer

 • Fluer "formerer sig som fluer" i bogstaveligste forstand! En voksen flue kan lægge over 1.000 æg. Under ideelle forhold kan et par af disse insekter blive til en plage på over 1.000.000 fluer på blot fire uger!
 • De voksne fluer, som du kan se, udgør kun ca. 15 % af det samlede antal. De øvrige 85 % findes i gødning og foderrester i form af æg, larver og pupper. Og derfor er bekæmpelse af larver en yderst effektiv metode til håndtering af problemer med fluer.
 • Jo højere temperaturen er, jo hurtigere vil fluer udvikle sig. Og det er derfor, at du skal starte fluebekæmpelsen før temperaturen stiger til over 10 grader!

Forebyggelse er bedre end senere afhjælpning!

Rene arbejds- og boligomgivelser bidrager til at reducere flueplagen. Hvis fluer ikke har et egnet sted til at lægge æg, formerer de sig mindre. Derfor skal man holde omgivelserne så rene som muligt ved f.eks. altid at fjerne så mange foderrester og så meget gødning som muligt.

Larvebekæmpelse med MS Maggot Death

Forebyggende bekæmpelse af flueæg og larver vha. MS Maggot Death er en yderst effektiv metode til bekæmpelse af fluer. Bekæmpelse af larver håndterer flueproblemet ved kilden, og det gør det til den mest effektive og økonomiske metode. MS Maggot Death er en ikke- giftig substans, som er nem at tilsætte til gødningen eller gyllebeholderen.

Betingelser for vellykket anvendelse af MS Maggot Death:

 • Ensartet gødning
 • Ingen skorpe eller flydende gylle
 • Stalde frie for gødnings- og foderrester
 • Korrekt dosering og påføring

Bekæmpelse af voksne fluer

Bekæmpelse af larver og fluer er en effektiv kombination, og det er vigtigt at anvende begge metoder samtidigt. For effektiv bekæmpelse af staldfluer er det vigtigt, at du altid anvender et tilstrækkeligt antal fluebekæmpelsesmidler og at du anvender dem korrekt. De metoder, du kan anvende, afhænger af hver enkelt landmands behov og af situationen. Ring til os for at få personlig rådgiving!

Kemisk bekæmpelse

Bekæmpelse af fluer med giftige stoffer er meget effektivt og giver øjeblikkelige resultater. De fleste giftige pesticider har en resteffekt. Det vil sige, at de forbliver effektive efter påføring, hvilket gør dem meget velegnede til at holde flueplagen under kontrol. Det er meget vigtigt, at disse produkter påføres korrekt for at sikre, at de er effektive og giver det ønskede resultat, samtidig med at man tager hensyn til sikkerheden for mennesker og dyr.

Eksempler på disse fluebekæmpelsesmidler er:

 • Fluespray
 • Insektspray
 • Produkter til påsmøring
 • Produkter til påhældning

Organisk bekæmpelse

Fluebekæmpelse vha. ikke-giftige fluefangere kan være meget effektivt. Denne fluebekæmpelsesmetode er særligt velegnet til situationer, hvor man ikke kan anvende kemiske stoffer, f.eks. i boligområder eller udendørs. En organisk fælde har altid en lokkemad, som lokker fluen ind i et område, som den ikke kan komme ud af igen.

Til denne type bekæmpelse kan du overveje at anvende:

 • En fluefanger
 • En fluepose
 • En fluelampe
 • En fluefanger til bananfluer

Rådgivning

Kontakt os for professionel personlig rådgivning eller rådfør dig med en af de nedenstående protokoller for at læse de vigtigste retningslinjer for vellykket fluebekæmpelse:

Stadig spørgsmål?

Vi kontakter dig gerne!