Your Shopping Cart

Skift til computerhjemmeside

Virksomhedens historie

History of MS Schippers

Med sloganet Passion for farming gør familien Schippers klar hvad virksomheden står for. Passion for farming omfatter et engagement til at optimere landbruget og alt det, der hører til, så landbruget kan blive og forblive det bedste for både dyr og menneske. Dette har altid været udgangspunktet for grundlæggeren af MS Schippers, Martien Schippers. Virksomheden blev født ud af en passion for landbruget.

At blive landmand

Martien Schippers kommer fra en stor bondefamilie fra Oerle, Noord-Brabant og han var nummer seks i rækken af familiens ni børn. Efter folkeskolen gennemførte han landbrugsskolen og ville intet hellere end at blive landmand på en gård sammen med sin kæreste Maria. Maria kom fra en bondefamilie med tolv børn. Alle børn skulle finde arbejde hurtigst muligt efter endt uddannelse, og de blev alle bedt om at hjælpe til på gården både før og efter arbejde. Traditionen tro var der kun en, der kunne overtage gården, og dette var som regel den ældste. Martien, der var nummer seks i børneflokken, var nødsaget til at se sig omkring efter noget andet.

History of MS Schippers

Tobaksforretning

Da Martien var 21 år fik han sit første job på en KI-station i Hilvarenbeek. (KI = Kunstig Inseminering). Martien var ansvarlig for administrationen af tyrenes avl. Efter at have arbejdet for virksomheden i omkring to år, fusionerede KI-stationen med to andre KI-stationer, og her i den nydannede virksomhed var der desværre ikke længere brug for Martien. Lederen af KI-station Hilvarenbeek havde en tobaksforretning i Bladel, som han foreslog at sælge til Martien. Martien synes, det var en god idé, og han overtog butikken sammen med Maria. Dette blev grundlaget for MS Schippers, som vi kender det i dag.

History of MS Schippers

Kørende sælger

Kort tid efter købet af tobaksforretningen i 1966 blev Maria og Martien gift. Maria stod i butikken, og Martien kørte rundt og solgte cigarer. I 1968 blev deres sønner Harrie og Guus født, og et år senere fødte Maria deres tredje søn Mark. Købmænd og andre handlende kom i den tid meget hos landmændene. De fleste landmænd tog kun ind til landsbyen om søndagen for at gå i kirke, resten af tiden var de på gården. Martien havde succes, og han var kendt som en sympatisk og fair købmand. Han fik hurtigt diverse forespørgsler fra landmænd til at levere andre produkter end cigarer. En af de første kunder var en mælkeproducent der, på grund af udvidelser, ikke kunne skelne sine køer fra hinanden. Martien begyndte at lede efter en plastplade med nummer, som kunne blive bundet til et reb, således at landmanden kunne genkende sine køer. Han opfyldte mælkeproducentens behov og solgte ham de første øremærker for dyr i verden. Mange forskellige ting blev efterspurgt, nogle gange kunne han være behjælpelig, andre gange var han ikke i stand til at besvare forespørgslen. Men han fortsatte altid indtil han fandt en løsning.

History of MS Schippers

Nyskabende

Martien lærte også en masse fra landmændene. Hvis nogle brugte et godt produkt eller en god metode, rapporterede Martien dette videre til sine andre kunder. Martien var nysgerrig og altid på udkig efter forbedringer, og på baggrund af dette fik han udviklet flere nye ting. For eksempel blev haler og tænder af smågrise i gamle dage klippet med en rusten tang. Martien begyndte at lede efter et alternativ og kom tilbage med et elektronisk apparat, der normalt blev brugt til at skære reb. Kniven ændrede han, og i dag fungerer det stadig sådan som Martien introducerede det dengang. Han fik også tilpasset en Dremel slibemaskine, så den kunne slibe tænder i stedet for at skulle klippe dyrenes tænderne. Disse, for landmændene, nye teknikker forårsagede ikke sår og infektioner, hvilket gjorde at den generelle sundhed hos dyrene i landbruget blev forbedret.

History of MS Schippers

Ikke et job, men en hobby

På grund af hans stædighed og innovative holdning opbyggede Martien Schippers på kort tid en stor kundekreds. Han mistede aldrig en kunde! Landmændene glædede sig til hans besøg, fordi hans ankomst ofte betød introduktionen af noget nyt og bedre. Martien var meget motiveret, og det blev næsten hans mission at gøre bøndernes liv lettere. Han så det som sin opgave at gøre landmændene til iværksættere.

Martien grinte ofte og sagde til sine kunder, at hans forbedringer kunne gøre ham rig. Hans hjerte har altid været og er stadig i landbruget. Så det var ikke et job, men en hobby; det gjort ham glad, når landmanden var tilfreds og leverede gode resultater. Selv om søndagen kom kunder på besøg hos Martien og Maria for at få en snak. Martien havde hele tiden fuld opbakning fra sin kone Maria. Hun gav ham friheden til at arbejde som Martien mente var bedst og med mest succes!

History of MS Schippers

Første udvidelse

Efter omkring 4 år ansatte Martien og Maria deres første medarbejder. Da mange belgiske landmænd hentede deres forsyninger i Bladel, blev virksomheden udbredt, og deres tjenester også tilbudt i Belgien. Dengang var grænsen stadig en stor hindring. I 1973, under oliekrisen, flyttede firmaet til større lokaler i Bladel. I denne bygning startede parret også en dyrehandel. Hvad Martien gjorde hos landmændene, gjorde Maria for ejerne af de små kæledyr.

History of MS Schippers

Sønnerne overtager

Virksomheden voksede støt, og de blev hjulpet af deres tre sønner, der efterhånden blev tildelt deres eget specifikke område i virksomheden. Der var medvind for familien og virksomheden indtil Martien i en alder af 50 år fik et pludseligt slagtilfælde. Udsigten til fuld helbredelse var lille. Muligvis ville han aldrig blive rask igen og være handicappet resten af sit liv. Spørgsmålet var dengang om virksomheden skulle sælges. Harrie, Guus og Mark gav alle hurtig tilkende, at de ønskede at fortsætte virksomheden. De tre sønner overtog ansvaret for de cirka 10 medarbejdere, der var ansat i virksomheden, da Martien ikke var i stand til at arbejde,. Sønnerne havde (og har stadig) det fulde ansvar for virksomheden, og de gjorde deres arbejde med glæde. Som ved et mirakel blev Martien sund og rask igen efter 3 måneder.

History of MS Schippers

Udvidelse til udlandet

Martien besluttede sig for at tage på en rejse sammen med Maria. Men ikke bare rejse, de tog til alle de landbrugsmesser, som de kunne finde. På den måde udforskede de verden! Herigennem fandt de distributører og agenter til at sælge deres koncept. Rejsen startede i bil og gik til Paris, Barcelona, Santarem, Galicien, Stoneley, Hannover, Poznan og andre steder i Europa. Efter et år tog rejserne dem også til mange steder udenfor Europa. Fra Johannesburg til Beijing, fra Manila til Toronto og Bangkok. Martien og Maria støtte på mange nye produkter og mennesker på deres verdensomspændende rejser. Og således startede virksomheden med eksport og import af nye og eksisterende produkter.

Sønnerne Harrie, Guus og Mark Schippers leder i dag organisationen med samme entusiasme, og de har sammen med et entusiastisk team sat Schippers på verdenskortet.

Schippers er vokset til at være en af de største leverandører til intensivt landbrug. En professionel virksomhed med 12 salgskontorer i Europa, og firmaet er på verdensplan aktive i 40 lande med i alt mere end 350 ansatte. Dette havde Martien aldrig drømt om, da han begyndte i 1966.

History of MS Schippers

Fremtidens planer

I mellemtiden søger Schippers aktivt nye samarbejdspartnere og kunder i udlandet, og målet er at være markedsleder i Europa. Med visionen "Uden Antibiotika" som et centralt udgangspunkt, vil vi inden for kort tid give alle europæiske landmænd muligheden for at handle direkte med MS Schippers. Vi ser virkelig frem til denne udfordring, og vi glæder os til også i fremtiden at være din leverandør i landbrugs- og dyreprodukter.

Personlig Rådgivning

Ring for personlig Rådgivning +45-8988 4187 Eller send en Email kontakt@schippers.dk

Følg os på de sociale medier